Dag 463: Ben jij geworden wat je vroeger wilde worden?

Gister werd er op Twitter een interessante vraag gesteld: ben jij geworden wat je voeger wilde worden? Dat ging over het beroep wat je vroeger op de basisschool wilde doen, later, als je groot bent. Mijn antwoord: nee.
Nu ben ik nog niks, maar ik wordt iets heel anders dan wat ik vroeger altijd zei. Ik wilde juf worden, dolfijnentrainster en heks. Die heks, dat is misschien wel gelukt, maar de rest niet bepaald. Dolfijnentrainster wist ik toen wel dat dat onrealistisch was, ik kon niet eens 7 meter onder water zwemmen!
Nu word ik dokter. Een vak dat veel kinderen opnoemen in het kringgesprek. Ik weet nog dat zeker de helft van de groep dokter danwel dierenarts wilde worden. Ik niet, juf, dat leek me leuk.
Ook op de middelbare school heb ik de eerste 4 jaar nooit aan geneeskunde gedacht. Wat ik wel wilde wist ik toen niet, ik wou in ieder geval geen WO studie doen en al helemaal geen geneeskunde: 6 jaar studeren? Veel te lang! Ik was liever praktisch bezig, ik zou wel HBO gaan doen.
Dus ik begon met kijken bij HBO studies, fysiotherapie, ergotherapie, dat soort dingen (geen Pabo, hoe kan ik kinderen nou grammatica leren als ik het zelf niet eens snap?). Conclusie: geen uitdaging. Iedere keer als ik dat aan iemand vertel voel ik me een beetje schuldig, alsof ik me verheven voel. Maar dat is absoluut niet zo. Ik had het idee dat het kant en klaar werd aangeleverd en dat ik zelf niet meer hoefde na te denken. Ik zou de uitdaging gaan missen. Dat is denk ik net het verschil tussen HBO en WO.
Uiteindelijk, op aandringen van moeders, toch maar bij Geneeskunde gaan kijken. En dat vond ik leuk! Met mensen bezig zijn, ziektes zijn interessant, geen andere studie kon eraan tippen. En die zes jaar studeren, ach daar zou ik wel doorheen komen.
Wat wilde jij vroeger worden? En wat ben je nu?

10 gedachtes over “Dag 463: Ben jij geworden wat je vroeger wilde worden?

  1. Ik wilde altijd journaliste geworden, ben ik eerst bibliothecaresse geworden en nu ben ik juf op de basisschool en vanavond keek ik het nieuws en bedacht ik mij dat juf toch een wat veiliger beroep was als journaliste maar toch…misschien word ik ook nog wel een keer wat anders!

  2. Hm ik wilde vroeger van alles worden. Het langste wat ik heb volgehouden is werken in een dierentuin. Jaren heb ik dit geroepen maar door gebrek aan scholen in de buurt iets gedaan doen waar mijn hart latere jaren lag: kinderen. Ik werk hier nog steeds mee en ben blij dat ik deze baan heb gekozen!

  3. Ik wilde vroeger iets met computers doen… en nu ben ik applicatiebeheerder.. Dus ja ik zit wel in die richting, maar ik wilde vroeger ook pilote worden en vrachtwagenchauffeur, of journaliste, model, zangeres euh best veel….:)

  4. Ik wilde altijd schrijfster worden en ik ben nu nog bezig met studeren, dus ik kan nog niet zeggen dat ik het wel of niet ben geworden haha. In ieder geval wel in dezelfde richting (literatuurwetenschap).

  5. Vroeger wilde ik ook altijd dokter worden! En dan het liefst kinderarts, bracht ook hele avonden door met het kijken over het kinderziekenhuis enzo.. nu ben ik communicatiemedewerker bij een waterschap, héél iets anders haha..

  6. Oh boy, ik wilde echt van alles worden, kapster (Mijn barbies hadden in die tijd opeens kort haar… en scheef. Ik kan niet eens recht papier knippen dus kapper zijn was niet aan mij besteed, kraamverzorgster (word hem ook niet), ik wilde een eigen honden pension hebben (bang voor grote honden…word hem ook niet) en ik wilde in een reisbureau werken (had zelfs reisboeken thuis liggen en dan met een niet aangesloten toetsenbord speelde ik dat. Zo leuk!)Uiteindelijk was die laatste het meest realistisch en ben ik uiteindelijk kantoormiep geworden (verander van baan, dus echt iets vast op kantoor heb ik niet). Op dit moment junior secretaresse, maar over 5 weken ben ik baan kwijt en hoop ik ergens als receptioniste aan de slag te kunnen. Blijft toch het leukste :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s