Dag 1067: Vegetarisch vlees

Steeds vaker hoor ik reclames voorbij komen over vegetarisch vlees en een vegetarische slager. Misschien komt dat omdat ik opeens meer radio luister dan de afgelopen 10 jaar, maar ik vind het iets raars.
Ik hou zelf enorm van vlees, eet af en toe wel iets vegetarisch, maar in een restaurant kies ik toch vaak voor een echt vlees gerecht. De groente…die laat ik weleens onaangetast staan. Maar ik vind het prima als je geen vlees wilt eten om wat voor reden dan ook, en ik wil daar ook best wel rekening mee houden als je komt eten.
Ook snap ik een vega-burger nog wel een klein beetje (dat is duidelijk groente bij elkaar geperst in de vorm van een burger met een laagje paneermeel er om heen). Maar ik snap niet, waarom er dingen zijn als vega gehakt. Iets wat lijkt op gehakt, maar het blijkbaar niet is. Of een vega-rookworst. Ik heb het nooit geprobeerd, maar als ik een consumenten-test van Kassa moet geloven, moet het ook nog naar gehakt of rookworst smaken. Als je geen vlees wilt eten, waarom wil je dan wel iets weten wat het zelfde smaakt, er het zelfde uit ziet maar het niet is? Bedenk dan gewoon iets heel anders met goede vleesvervangers.
Bij Kassa was er afgelopen winter een test naar de beste vegetarische rookworst. Hij moest goed ruiken en goed smaken, zoals een echte (niet vegetarische) rookworst. Want, zo zeiden ze, soms heb je toch behoefte aan de smaak van een echte rookworst. Als je daar behoefte aan hebt, eet dan een echte rookworst.
Misschien is dit heel naief van mij, dus als je het me goed uit kan leggen laat vooral een reactie achter!

Ook tijdens de top2000, waar ze het ieder jaar weer voor elkaar krijgen om de meest verschrikkelijke reclames te verzamelen, kwam er een reclame langs voor de vegetarische slager. Wat verkopen ze bij een vegetarische slager? Ik dacht dat de definitie van een slager is dat hij vlees verkoopt, iets wat geslacht is.
Het is vast heel handig om al het vegetarische “vlees” en vleesvervangers bij elkaar te verkopen, maar noem de winkel dan anders. Gewoon, de vegetarische winkel, of iets wat al bestaat: groenteboer.
Ik blijf me hier echt over verbazen, en ik wind me er zelfs een beetje over op. Maar zoals ik in het begin al zei: je zou mij bijna een carnivoor kunnen noemen. Dus als iemand mij een logische verklaring kan geven, mag dat best!

Trouwens, om mezelf een heel klein beetje groen voor te doen: ik ben het ook niet eens met plofkippen en koeien in mini hokjes. Nu ik student ben, vind ik alleen biologisch eten nog behoorlijk duur (iets wat ik dan weer heel erg slecht vind), maar als ik straks salaris verdien ben ik wel van plan om ieder geval biologisch vlees te gaan eten.

Het plaatje mocht ik gebruiken van Kissing the frog.

2 gedachtes over “Dag 1067: Vegetarisch vlees

  1. …of je hebt een schoonvader die vegetarisch is en geregeld mee eet. Dan kunnen we gewoon boerenkool eten ;-)(al komt die mijn neus wel uit, ben wel aan de lente toe)Groetjes,Rosaly

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s